donderdag 29 april 2010

Bij de tandarts


(wil je zelf ook zo'n boek maken, kijk hier voor de online workshop)

Dit boek heb ik voor Koen gemaakt voor het bewaren van zijn melktanden, zijn eerste tandenborstel en ik kon erin bijhouden wanneer de eerste tanden doorkwamen en wanneer hij begon met wisselen. Maar dat het de story van zijn leven zou worden, had ik niet kunnen weten.


Hij blijkt een niet al te best melkgebid te hebben met al de nodige gaatjes en als klap op de vuurpijl heeft hij ook al een wortelkanaalbehandeling gehad. Deze behandeling heeft niet mogen baten en zo zaten we 5 december 2008 om 17.00 uur weer bij de tandarts met een pijnlijke mond en een kies die er echt uit moest. Koen heeft de hele boel bij elkaar geschreeuwd maar uiteindelijk is het toch gelukt om hem zover te krijgen de kies te laten trekken. Gelukkig was het zo gebeurt en de opluchting was echt van zijn gezicht af te lezen. Thuis aangekomen is hij met een pijnstiller zijn bed in gekropen en de volgende dag was hij wonder boven wonder weer helemaal de oude. We hebben gewoon Sinterklaas kunnen vieren alsof er die dag ervoor niets gebeurt was.


(Schets #59 van The Scrappiest)


Afgelopen maand zat Koen weer in de stoel van de tandarts. Dit keer niet omdat hij weer een gaatje had maar het gat waar ooit zijn melkkies zat was langzaamaan aan het verdwijnen. Zijn goede kiezen die achterin zijn mond staan komen langzaam naar voren en die vullen de leegte op. Dit houdt in dat er straks niet voldoende ruimte is voor de nieuwe kies om door te komen met als gevolg .....je raad het al weer een bezoek aan de tandarts. Om dit te voorkomen hebben ze Koen's eerste beugel geplaatst acherin zijn mond. Deze moet de achterste kiezen tegenhouden en voldoende ruimte overhouden voor zijn andere kies. Gevolg is wel dat we nu iedere 2 maanden terug moeten voor controle.

Het boekwerk is inmiddels aardig gevuld met deze verhalen en hopenlijk blijft het even hierbij. Ooit was ik voor Bart ook van plan om iets te maken maar of dat ook een boek gaat worden.........

4 opmerkingen:

Monique Liedtke zei

Wat een schattig mini album en die layout is ook erg gaaf!!! Het verhaal erachter is minder leuk.... (zielig hoor!). Heel veel sterkte ermee! maar wel goed dat je zoveel foto's hebt genomen!!
Groetjes, Monique

Natasja zei

Ik dacht dat ik kinderen had met problemen aan het gebit ! Jeetje zeg.., wat een verhaal !
Hopelijk vind hij het steeds minder erg om naar de tandarts te moeten...duimen maar !
Het is een heel mooi boekje, helaas heb ik ze door alledrukte nooit bij kunnen houden. Hopelijk kunnen we het bij Justin en Jennifer wel doen..
Groetjes, Natasja

Sandra zei

Ik vind het een heel mooi boekje (misschien toch de workshop gaan doen.....)en de verhalen.....Jeetje wat een gedoe allemaal. Hopelijk gaat het nu beter en is het even gedaan met alle bezoekjes aan de tandarts!

Groetjes Sandra

Liz Chidester zei

This looks great! What a great topic to scrap!